Događanja

Cest is d'Best 2012.

Napokon i neko veselje stiglo u grad! Zagreb je ponovo zablistao u šarenilu loptica, čunjeva, crvenih noseva, ludih frizura i još luđih performera, jer započeo je 16. Cest is d'Best koji će trajati sve do 6. lipnja.
 
Festival Kraljeva ulice Cest is d'Best  je međunarodni, multimedijalni ulični festival koji njegujući zagrebački identitet, oživljava gradske trgove i ulice, vraća im šarm i optimizam. Briše granice između etabliranih oblika kulture i alternative, zbližava sve generacije građana kroz različite kulturne afinitete jer baš svi mogu sudjelovati u programu.
Festival donosi polet, energiju, kulturu i smijeh za sve ljude dobre volje: djecu, zaposlene, klaune, sindikalce, studente, penzionere, trubače, strance, domaće, hedoniste, idealiste, ekologe, lokal-patriote, sportaše, muzičare, glumce, filozofe, plesače, trkače, glasne i tihe, one koji plješću i one koji zvižde.
 
Festivalske lokacije i pozornice i ove će godine biti smještene na Jelačić placu, Cvjetnom trgu, na Zrinjevcu, Strossmayerovom šetalištu u Gajevoj, Bogovićevoj i Tkalčićevoj ulici te po prvi puta i na cijelom prostoru Arena Centra.
Program uz stotine izvođača sa svih strana svijeta, ispunjen performerskim, glazbenim, dramskim, dječjim, likovnim, sportskim i drugim događanjima izmamit će osmijeh na lice poklonicima, ali i svim slučajnim prolaznicima i gostima grada.
 
Predstavljajući likovni dio festivala, Dijana Nazor najavila je likovno-urbane instalacije odabrane na međunarodnom natječaju, među kojima je istaknula šarene skulpture Gljive ludare autora Igora Brkića te likovnu instalaciju u Bogovićevoj ulici Kotrljan Valibora Mačakutina. Održat će se neke tradicionalne manifestacije, poput Međunarodnog festivala umjetničkih zastavica, te Prvi festival umjetničkih naljepnica.
 
Osim događaja na otvorenome, najavljene su i dvije izložbe fotografija, retrospektive dosadašnjih festivala u prostorijama Hrvatske pošte u Jurišićevoj ulici, od danas do 30. lipnja i u Čitaonici Bogdana Ogrizovića od 4. do 30. lipnja.
Ovogodišnji Cest is d'Best pratit će i bogat međunarodni program performansa, među kojima je njegova organizatorica Domnana Hay istaknula dva. Riječ je o autralsko-kineskome akrobatu Reubenu Dot Dotu i talijanskoj skupini Il Posto koji će 2. lipnja, u 21.30h na Trgu bana Jelačića br.1 izvesti Vertikalni ples.
 
Također, iz glazbenog dijela programa treba izdvojiti nastup glazbene zvijezde Ramba Amadeusa koji će ritmom i stihovima ostaviti svoj trag na glavnoj glazbenoj pozornici na Cvjetnom placu u subotu, 2. lipnja s početkom u 20.30h.
 

Cest is d'Best prvi je festival u Zagrebu na kojem su umjetnici iz zatvorenih prostora izišli među građane, a u proteklih 15 godina pokazao se kao najdemokratskiji i najpučkiji od svih festivala namijenjenih građanima i gostima Zagreba, kažu organizatori. 

KOLUMNA

Muke po teretani

Natukla sam popriličan broj godina i ono što sam dosada naučila jest da se bolje roditi bez one stvari nego bez sreće, pardon ljepote. Ljepota je u tolikoj si...

NEWSLETTER

Želiš biti u toku?

Prijavi se na newsletter:

ANKETA ZA VAS

Koje vam je najdraže godišnje doba?

GALERIJA

KUTAK ZA VAS

Prijavi se i pošalji nam članak!
Kategorija:

Naslov:
Text: Prijava Registracija